Het grootste assortiment voor de presentatie van uw borden

Bordjes ophangen aan de muur

afbeelding van borden aan de wand in verschillende kleuren en stijlen

Hoe hang je bordjes aan de muur?

Bordjes ophangen is makkelijker dan je denkt.

Ik neem je mee hoe je dit het beste en makkelijkste kunt doen.

Allereerst heb je natuurlijk een mooie selectie bordjes nodig. Als je bordjes hebt verzameld dan kun je een compositie maken. Het leukste is om verschillende soorten bordjes te combineren met elkaar. Denk hierbij aan verschillende materialen; porselein, metaal of andere aardewerk bordjes. Dit geeft een leuk speels effect op de muur. Je kunt bijvoorbeeld verschillende bordjes vinden op onze site maar natuurlijk bordjes uit de familie combineren met nieuwe borden of neuzen bij de kringloop. Zo creëer je een persoonlijke bordenwand.

Als je weet welke bordjes je wilt ophangen komen we bij de volgende stap. Kies het ophangsysteem (handleiding toevoegen):

  1. Meet de diameter van het bord op. Bepaal wat je mooi vindt;
  2. Wil je de haakjes zien om de borden heen? Kies dan voor metalen bordenhangers, deze kun je ook vaker gebruiken. Je klemt ze eenvoudig om het bord heen en haalt ze er ook zo weer af. Handig als je vaker wilt wissen.
  3. Wil je liever geen ophangsysteem zien? Kies dan voor de lijmloze bordenhangers. Deze zijn eenmalig te gebruiken en alleen geschikt voor porselein en keramiek. Ook moet de achterkant geglazuurd en glad zijn. Dee bordenhangers lijken op stickers maar dat zijn ze niet.

Vind je het spannend om meteen te boren? Gebruik dan onderstaande methode zodat je zeker weet dat het goed gaat.

Als je eenmaal tevreden bent met de selectie dan kun je de borden overtrekken op een papier en de cirkels uitknippen. Plak ze met een stukje tape op de muur en schuif met de papiertjes zodat je zeker weet dat het goed hangt.

Als je de juiste bordenhangers hebt bevestigd aan de borden kun je kijken waar je moet boren. Kijk waar de schroef moet komen en boor door het papier heen.

Stop er een goede schroef in en hang de borden op.

Als je geen bordjes wilt ophangen met onze bordenhangers of bordenspanners dan kun je ze natuurlijk ook neerzetten. Hoe mooi is het om een erfstuk of prachtig bord te presenteren in je kast of neer te zetten op de vensterbank. Wij hebben ook diverse bordenstandaarden op voorraad in verschillende materialen. Zo bestaan er bordenstandaarden van hout of acryl. Naast de verschillende soorten materialen hebben wij ook verschillende kleuren bordenstandaarden. Je kunt zo de perfecte standaard bij jouw bord kiezen. De kleuren die wij hebben zijn; hout kleur, kersen, zwart, mahonie, goud, walnoot en transparant. Mocht je iets anders zoeken dan denken wij graag met je mee.

Klaar!

Wij krijgen vaak vragen van mensen die borden willen ophangen zonder te boren maar dit kan niet als je de bordjes goed en veilig wilt ophangen! Lees even verder waarom; de goedkope plakspijkers of haakjes van de bouwmarkten worden regelmatig gekocht en klanten komen nog net niet huilend naar onze winkel. Gebruik deze niet, de lijm droogt op den duur op en het bord zal vallen en breken. Als je de borden leuk vindt waarom zou je niet gewoon een gat boren. Je kunt het toch zo weer vullen en dichtsmeren. Koop de speciale bordenhangers, deze zijn al meer dan 100 jaar speciaal voor borden en worden zelfs gebruikt in het Rijksmuseum. Wees verstandig en gebruik de echte originele bordenophangsystemen.

Heb jij nog goede tips om je bordjes op te hangen? Geef een reactie. Elke maand belonen wij de leukste reactie met een cadeaubon.

 

Deel dit berichtGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van bordenmeer.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 1116 reviews.